Lieldienu maize

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 ml piens
700 g milti
100 ml eļļa
2 olas WELL DONE
40 g cukurs
40 g rozīnes
25 g sausais raugs
1 ēdamkarote ābolu etiķis
2 tējkarotes sāls

Lieldienu maize

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pienu lej katliņā un uzkarsē līdz 35 ºC temperatūrai.
2
Noņem no uguns, pievieno sauso raugu un cukuru.
3
Noliek maliņā uz 10 minūtēm, ļauj raugam aktivizēties.
4
Pēc tam masai pievieno ābolu etiķi, eļļu, olas un sāli.
5
Pamazām iesijā klāt miltus.
6
Visu samīca, līdz izveidojusies viendabīga mīkla, kas vairs nelīp pie pirkstiem.
7
Beigās pievieno rozīnes.
8
Mīklu liek ar eļļu iesmērētā bļodā un ļauj aptuveni 10 minūtes mazliet atpūsties.
9
Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
10
Mīklu sadala vienāda svara bumbiņās.
11
Ar rokām no vienas bumbiņas izrullē 30 cm garu rullīti.
12
Pārloka uz pusēm un savirpina kopā tā, lai izveidotos zaķa ķermenis.
13
Savirpinātos zaķīšus saliek uz pannas un apklāj ar dvieli, ļaujot mīklai aptuveni 10 minūtes mazliet atpūsties.
14
Tad apsmērē ar olu un liek cepeškrāsnī uz 15–20 minūtēm.