Lēcu un kartupeļu plācenīši

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g kartupeļi
110 g sarkanās lēcas
6 g paprikas pulveris
2 g kumīns
2 g koriandrs
10 g ķiploki
2 g sāls
2 olas WELL DONE
20 g rīvmaize
20 g eļļa cepšanai

Lēcu un kartupeļu plācenīši

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ja no iepriekšējās dienas maltītes pāri ir palikuši kartupeļi, šis ir burvīgs veids, kā tos izmantot. Plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu.
1
Lēcas pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2
Tikmēr uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno lēcas, paprikas pulveri, kumīnu, koriandru, saspiestus ķiplokus, olas un kukurūzas miltus un kārtīgi visu samaisa.
3
Sakarsē pannā eļļu.
4
Plaukstas viegli ieeļļo un veido plācenīšus.
5
Liek tos cepties, cep no abām pusēm zeltaini brūnus.