Lēcu un kartupeļu plācenīši
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
kartupeļi
110 g
sarkanās lēcas
6 g
paprikas pulveris
2 g
kumīns
2 g
koriandrs
10 g
ķiploki
2 g
sāls
2
olas WELL DONE
20 g
rīvmaize
20 g
eļļa cepšanai
Lēcu un kartupeļu plācenīši
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Ja no iepriekšējās dienas maltītes pāri ir palikuši kartupeļi, šis ir burvīgs veids, kā tos izmantot. Plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu.
1
Lēcas pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2
Tikmēr uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno lēcas, paprikas pulveri, kumīnu, koriandru, saspiestus ķiplokus, olas un kukurūzas miltus un kārtīgi visu samaisa.
3
Sakarsē pannā eļļu.
4
Plaukstas viegli ieeļļo un veido plācenīšus.
5
Liek tos cepties, cep no abām pusēm zeltaini brūnus.