Lēcu karijs
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
125 g
rīsi
110 g
zaļās lēcas
20 g
kokosriekstu eļļa
100 g
sīpoli
5 g
ķiploki
125 g
burkāni
10 g
ingvers
25 g
sarkanā karija pasta
½ ēdamkarotes
karijs
1 tējkarote
Garam masala
1 tējkarote
paprikas pulveris
1 tējkarote
koriandrs
½ tējkarotes
kumīns
¼ tējkarotes
kurkuma
40 g
saulē kaltēti tomāti
200 g
kokosriekstu piens
330 g
ūdens
½
vistas buljona kubiņš
5 g
kinza
Lēcu karijs
Kopējais
laiks
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Zaļās lēcas jāaplej ar siltu ūdeni vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Lēcu karijs ir pikants ēdiens, ja vēlas to maigāku, tad uz pusi mazāk pievieno sarkano kariju. Pirms gatavošanas kā pirmo darbību ieteiktu sabērt bļodiņā visas sausās garšvielas.
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Ingveru nomizo un sarīvē. Burkānus nomizo un sagriež kubiņos.
2
Uzliek tējkannā karsēties ūdeni.
3
Liek katlā kokosriekstu eļļu, uzkarsē to, liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Cep tos, visu laiku maisot.
4
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept. Cep, līdz burkāni ir gaiši zeltaini brūni, tos nevajag pārcept.
5
Pievieno sarkanā karija pastu un visas garšvielas, kārtīgi samaisa. Pievieno saulē kaltētus tomātus, iemaisa tos.
6
Lēcām nolej ūdeni, pievieno tās katliņā, pielej kokosriekstu pienu, uzvārīto ūdeni un buljona kubiņu.
7
Samazina liesmu, un, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram 30–40 minūtes vai kamēr lēcas ir gatavas. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
8
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
9
Pasniedz lēcu kariju kopā ar rīsiem un kinzu.