Lēcu karijs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

125 g rīsi
110 g zaļās lēcas
20 g kokosriekstu eļļa
100 g sīpoli
5 g ķiploki
125 g burkāni
10 g ingvers
25 g sarkanā karija pasta
½ ēdamkarotes karijs
1 tējkarote Garam masala
1 tējkarote paprikas pulveris
1 tējkarote koriandrs
½ tējkarotes kumīns
¼ tējkarotes kurkuma
40 g saulē kaltēti tomāti
200 g kokosriekstu piens
330 g ūdens
½ vistas buljona kubiņš
5 g kinza

Lēcu karijs

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Zaļās lēcas jāaplej ar siltu ūdeni vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Lēcu karijs ir pikants ēdiens, ja vēlas to maigāku, tad uz pusi mazāk pievieno sarkano kariju. Pirms gatavošanas kā pirmo darbību ieteiktu sabērt bļodiņā visas sausās garšvielas.
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Ingveru nomizo un sarīvē. Burkānus nomizo un sagriež kubiņos.
2
Uzliek tējkannā karsēties ūdeni.
3
Liek katlā kokosriekstu eļļu, uzkarsē to, liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Cep tos, visu laiku maisot.
4
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept. Cep, līdz burkāni ir gaiši zeltaini brūni, tos nevajag pārcept.
5
Pievieno sarkanā karija pastu un visas garšvielas, kārtīgi samaisa. Pievieno saulē kaltētus tomātus, iemaisa tos.
6
Lēcām nolej ūdeni, pievieno tās katliņā, pielej kokosriekstu pienu, uzvārīto ūdeni un buljona kubiņu.
7
Samazina liesmu, un, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram 30–40 minūtes vai kamēr lēcas ir gatavas. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
8
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
9
Pasniedz lēcu kariju kopā ar rīsiem un kinzu.