Lēcu bumbas, ceptas paprikas mērcē

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g oranžās lēcas
100 g rīsi
400 g ūdens
50 g rīvmaize
1 ēdamkarote tomātu pasta
2 tējkarotes Svanetijas sāls
1 tējkarote pipari
1 tējkarote paprikas pulveris
300 g paprika
100 g saldie sīpoli
1 tējkarote sāls
20 g ķiploki
200 g auzu klulinārais krēms
1 dārzeņu buljona kubiņš
200 g ūdens
100 g eļļa cepšanai

Lēcu bumbas, ceptas paprikas mērcē

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lēcu bumbas paprikas mērcē var pasniegt ar rīsiem, kartupeļiem vai pat ar makaroniem.
1
Katlā ber lēcas un noskalotus rīsus, aplej ar ūdeni un vāra 10 minūtes.
2
Virtuves kombainā liek gatavos rīsus un lēcas, tomātu pastu, rīvmaizi, Svanetijas sāli, piparus un paprikas pulveri, visu samaļ viendabīgā masā un ļauj atdzist.
3
Tikmēr pannā ar pusi eļļas liek paprikas, sīpolus un ķiploka daiviņas un maisot cep 5–8 minūtes. Pieber sāli, pielej auzu gatavošanas krēmu un ūdeni, kurā izmaisīts buljona kubiņš.
4
Masu pavāra 3 minūtes, tad sablendē viendabīgā masā.
5
Tikmēr no lēcu un rīsu masas veido nelielas bumbiņas.
6
Pannā uzkarsē eļļu, un gatavās bumbiņas apcep no visām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pēc tam liek mērcē un pasautē zem vāka 5 minūtes.
7
Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.