Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Humosam (ja gatavo savu )
200 g
konservēti turku zirņi
30 g
tahini pasta
40 g
olīveļļa
50 g
ūdens
5 g malts
kumīns
2
ķiploka daiviņas
30 g
citronu sula
5 g
sāls
200 g
humoss
1 gab.
lavašs
200 g
fetas siers
75 g
rukola
200 g
vārītas bietes
pāris lapiņas
svaiga piparmētra
maza buntīte
svaigi lociņi
Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru
Kopējais
laiks
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
16
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Ja gatavo savu humosu
2
Virtuves kombainā liek tahini pastu, aukstu ūdeni, olīveļļu, kumīnu, sāli, ķiplokus un citronu sulu un sablendē līdz viendabīgai masai.
3
Pievieno turku zirņus un turpina blendēt, ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl 1 vai 2 ēdamkarotes ūdens.
4
Lavašu apziež ar humosu.
5
Sarīvē bietes, sagriež fetas sieru, piparmētras, lokus un liek pāri lavašam.
6
Rukolu pārkaisa pāri lavašam.
7
Lavašu no viena stūra cieši sarullē.
8
Kad lavašs sarullēts, to ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī, lai savelkas.
9
Vislabāk garšos pasniegts nākamajā dienā.