Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Humosam (ja gatavo savu )
200 g konservēti turku zirņi
30 g tahini pasta
40 g olīveļļa
50 g ūdens
5 g malts kumīns
2 ķiploka daiviņas
30 g citronu sula
5 g sāls
200 g humoss
1 gab. lavašs
200 g fetas siers
75 g rukola
200 g vārītas bietes
pāris lapiņas svaiga piparmētra
maza buntīte svaigi lociņi

Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
16
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Ja gatavo savu humosu
2
Virtuves kombainā liek tahini pastu, aukstu ūdeni, olīveļļu, kumīnu, sāli, ķiplokus un citronu sulu un sablendē līdz viendabīgai masai.
3
Pievieno turku zirņus un turpina blendēt, ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl 1 vai 2 ēdamkarotes ūdens.
4
Lavašu apziež ar humosu.
5
Sarīvē bietes, sagriež fetas sieru, piparmētras, lokus un liek pāri lavašam.
6
Rukolu pārkaisa pāri lavašam.
7
Lavašu no viena stūra cieši sarullē.
8
Kad lavašs sarullēts, to ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī, lai savelkas.
9
Vislabāk garšos pasniegts nākamajā dienā.