Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
2
Virtuves kombainā liek tahini pastu, aukstu ūdeni, olīveļļu, kumīnu, sāli, ķiplokus un citronu sulu un sablendē līdz viendabīgai masai.
3
Pievieno turku zirņus un turpina blendēt, ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl 1 vai 2 ēdamkarotes ūdens.
4
Lavašu apziež ar humosu.
5
Sarīvē bietes, sagriež fetas sieru, piparmētras, lokus un liek pāri lavašam.
6
Rukolu pārkaisa pāri lavašam.
7
Lavašu no viena stūra cieši sarullē.
8
Kad lavašs sarullēts, to ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī, lai savelkas.
9
Vislabāk garšos pasniegts nākamajā dienā.