Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
50 g
šalotes sīpoli
30 g
sviests
120 g
baltvīns
120 g
baltvīna etiķis
2 g
sāls
15 g
citronu sula
2 g
pipari
400 g
Atlantijas laša steiks
200 g
redīsi
200 g
brokoļi
20 g
olīveļļa cepšanai
Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci
Kopējais
laiks
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Katlā liek cepties smalki sagrieztus šalotes sīpolus līdz tie kļūst mīksti.
2
Pievieno baltvīnu un baltvīna etiķi. Samazina uguni, un ļauj visam novārīties.
3
Vairākās daļās pievieno aukstu sviestu, kārtīgi izmaisa.
4
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
5
Redīsus un brokoļus nomazgā, sagriež mazākos gabalos (ceturtdaļās).
6
Uz sakarsētas pannas liek cepties dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Uz sakarsētas pannas liek cepties laša steikus, cep 2 minūtes no katras puses.
8
Uz šķīvja kārto dārzeņus un tad lasi, visu pārlej ar sviesta mērci.
9
Pēc izvēles pasniedz ar laša ikriem vai zaļumiem.