Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci
Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
1
Katlā liek cepties smalki sagrieztus šalotes sīpolus līdz tie kļūst mīksti.
2
Pievieno baltvīnu un baltvīna etiķi. Samazina uguni, un ļauj visam novārīties.
3
Vairākās daļās pievieno aukstu sviestu, kārtīgi izmaisa.
4
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
5
Redīsus un brokoļus nomazgā, sagriež mazākos gabalos (ceturtdaļās).
6
Uz sakarsētas pannas liek cepties dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Uz sakarsētas pannas liek cepties laša steikus, cep 2 minūtes no katras puses.
8
Uz šķīvja kārto dārzeņus un tad lasi, visu pārlej ar sviesta mērci.
9
Pēc izvēles pasniedz ar laša ikriem vai zaļumiem.