Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

50 g šalotes sīpoli
30 g sviests
120 g baltvīns
120 g baltvīna etiķis
2 g sāls
15 g citronu sula
2 g pipari
400 g Atlantijas laša steiks
200 g redīsi
200 g brokoļi
20 g olīveļļa cepšanai

Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katlā liek cepties smalki sagrieztus šalotes sīpolus līdz tie kļūst mīksti.
2
Pievieno baltvīnu un baltvīna etiķi. Samazina uguni, un ļauj visam novārīties.
3
Vairākās daļās pievieno aukstu sviestu, kārtīgi izmaisa.
4
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
5
Redīsus un brokoļus nomazgā, sagriež mazākos gabalos (ceturtdaļās).
6
Uz sakarsētas pannas liek cepties dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Uz sakarsētas pannas liek cepties laša steikus, cep 2 minūtes no katras puses.
8
Uz šķīvja kārto dārzeņus un tad lasi, visu pārlej ar sviesta mērci.
9
Pēc izvēles pasniedz ar laša ikriem vai zaļumiem.