Laša salāti ar bietēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g sarkanās bietes
10 g sviests
40 g medus
35 g mandeles
35 g rukola
125 g granātāboli
250 g laša fileja
2 g sāls
2 g pipari
5 g olīveļļa
75 g citronu sula
50 g kazas siers
25 g ķirbju sēklas

Laša salāti ar bietēm

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Salātus pasniedz ar viegli grauzdētu čabatas maizi. Receptē ir izmantotas bietes, ko var iegādāties svaigas vai jau vārītas. Šoreiz tiek izmantotas novārītas bietes.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Laša fileju liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
3
Lasi pārber ar sāli un melnajiem pipariem un apslaka ar eļļu.
4
Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
5
Bietes sagriež palielos gabalos.
6
Pannā izkausē sviestu un liek cepties bietes.
7
Tām pievieno medu un pusi citronu sulas.
8
Apmaisa un pievieno mandeles.
9
Apmaisa pāris reižu un liek mazliet atdzist.
10
Pannā apgrauzdē ķirbju sēklas un atdzesē.
11
Izcepušos zivs fileju pārliek lielākā šķīvī, apslaka ar atlikušo citronu sulu, apkārt liek rukolu, pa virsu rukolai liek bietes ar mandelēm.
12
Veido kazas siera bumbiņas, ko apviļā ķirbju sēklās, un pievieno salātu šķīvim.