Laša kotletītes diļļu mērcē ar ceptiem kartupeļiem
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Kartupeļu vietā lieliski iederēsies arī rīsi.
1
Kartupeļus sagriež mazos salmiņos un iemērc aukstā ūdenī uz 20 minūtēm.
2
Kartupeļus liek sietā un noskalo, lai atbrīvotos no liekās cietes.
3
Pēc iespējas labāk nosusina tos pirms cepšanas.
4
Lielā pannā uzkarsē 100 g eļļas un ieber nosusinātos kartupeļu salmiņus.
5
Nemaisot cep 5 minūtes, līdz apakšējie kartupeļi ir kļuvuši zeltaini.
6
Tad uzmanīgi visu pannas saturu apmet riņķī un cep no otras puses vēl 5 minūtes.
7
Tad var sākt kartupeļus ik pa brīdim apmaisīt un cept vēl 8–10 minūtes, līdz visi salmiņi ir zeltaini.
8
Tikmēr bļodā sajauc laša malto gaļu ar rīvmaizi, miltiem, pusi sāls un pusi piparu.
9
Ņem pa 1 ēdamkarotei masas un veido kotletītes.
10
Pannā uzkarsē eļļu un cep kotletītes 1,5 minūtes no katras puses.
11
Pielej krējumu un ūdeni, pievieno atlikušās garšvielas un dilles.
12
Uzliek vāku un sutina 5–7 minūtes.
13
Kraukšķīgos kartupeļus pasniedz ar laša kotletītēm un diļļu mērci.