Laša kotletes ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g laša fileja
½ ēdamkarotes garšviela zivju ēdieniem
50 g majonēze
50 g paprikas
50 g rīvmaize
150 g kartupeļu daiviņas ar ķiplokiem
50 g majonēze
10 g pētersīļi
50 g eļļa cepšanai

Laša kotletes ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Laša kotletes var pasniegt arī ar citām piedevām, piemēram, rīsiem vai svaigiem lapu salātiem.
1
Laša fileju smalki sakapā un liek bļodā.
2
Pievieno garšvielu zivju ēdieniem, majonēzi, sakapātu papriku un rīvmaizi.
3
Masu kārtīgi samīca un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
4
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5
Uz cepešpannas uzber kartupeļu daiviņas, apslaka tās ar 1 tējkaroti eļļas un liek cepties uz 20 minūtēm vai līdz tās ir zeltaini brūnas.
6
No kotlešu masas veido nelielus plācenīšus, ko cep pannā ar uzkarsētu eļļu 2–3 minūtes no katras puses vai līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Atkarībā no pannas izmēriem reizē cep 4–6 kotletes.
8
Kotletes pasniedz ar kartupelīšiem un majonēzi.