Laša fileja ar graudaugiem un ceptiem dārzeņiem
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Graudaugu maisīju varat izvēlēties pēc sirds patikas. Receptē ir Gudrie Graudi ar pērļu grūbām, lēcām un kvinoju.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo graudaugus pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot buljona kubiņu.
3
Papriku sagriež strēmelēs, cukīni sagriež 1 cm lielos kubiņos, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
4
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, vienā pusē liek laša filejas gabalus, otrā – dārzeņus.
5
Dārzeņus apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas, pārkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un saspiestiem ķiplokiem.
6
Liek cepeškrāsnī uz 10–12 minūtēm, līdz lasis ir izcepies.
7
Graudaugus samaisa kopā ar smalcinātiem saulē kaltētiem tomātiem.
8
Šķīvī liek cukīni, papriku, tomātus, pārber ar graudaugiem, pa visu kārto laša filejas.
9
Pārber ar pētersīļiem, pievieno citrona šķēlīti.