Kvinojas un dārzeņu zupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

25 g olīveļļa
80 g sīpoli
125 g burkāni
70 g selerijas
5 g ķiploki
220 g cukīni
200 g smalcināti tomāti savā sulā
200 g konservētas baltās pupiņas
65 g kvinoja
½ ēdamkarotes kumīns
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
500 ml ūdens
80 g spināti
80 g citroni
3 g sāls
3 g svaigi malti melnie pipari
3 g čili

Kvinojas un dārzeņu zupa

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež kubiņos, selerijas sagriež gabaliņos, cukīni sagriež kumosa lieluma kubiņos.
3
Vidēji lielā katlā uzsilda eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas, pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.
4
Cep un apmaisa, līdz dārzeņi ir kļuvuši gandrīz mīksti.
5
Pievieno cukīni, tomātus savā sulā, baltās pupiņas, kvinoju un kumīnu.
6
Pievieno ūdeni ar buljona kubiņu, visas sastāvdaļas sajauc kopā.
7
Uzvāra, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas, var pievienot 1 tējkaroti cukura, un ļauj vārīties apmēram 10 minūtes.
8
Kad zupa jau gandrīz gatava, pievieno spinātus.