Kvinojas un dārzeņu zupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
25 g
olīveļļa
80 g
sīpoli
125 g
burkāni
70 g
selerijas
5 g
ķiploki
220 g
cukīni
200 g
smalcināti tomāti savā sulā
200 g
konservētas baltās pupiņas
65 g
kvinoja
½ ēdamkarotes
kumīns
1 gab.
dārzeņu buljona kubiņi
500 ml
ūdens
80 g
spināti
80 g
citroni
3 g
sāls
3 g
svaigi malti melnie pipari
3 g
čili
Kvinojas un dārzeņu zupa
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež kubiņos, selerijas sagriež gabaliņos, cukīni sagriež kumosa lieluma kubiņos.
3
Vidēji lielā katlā uzsilda eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas, pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.
4
Cep un apmaisa, līdz dārzeņi ir kļuvuši gandrīz mīksti.
5
Pievieno cukīni, tomātus savā sulā, baltās pupiņas, kvinoju un kumīnu.
6
Pievieno ūdeni ar buljona kubiņu, visas sastāvdaļas sajauc kopā.
7
Uzvāra, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas, var pievienot 1 tējkaroti cukura, un ļauj vārīties apmēram 10 minūtes.
8
Kad zupa jau gandrīz gatava, pievieno spinātus.