Kūpinātas vistas un sēņu buljonzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

450 g kūpinātu vistu stilbi
1,5 l ūdens
125 g šampinjoni
250 g kartupeļi
3 timiāna zariņi
100 g sīpoli
10 g sāls
10 g pipari
8 g ķiploki
35 g sviests
75 g kausētais siers ar sēnēm
20 g olīveļļa cepšanai

Kūpinātas vistas un sēņu buljonzupa

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Vistas gaļu notīra no kauliem. Kaulus liek katlā ar ūdeni, un 1 stundu vāra buljonu.
2
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
3
Katlā sakarsē eļļu kopā ar sviestu. Liek cepties sīpolus kopā ar timiānu. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sēnes un viegli apcep. Lej klāt buljonu.
4
Pievieno kartupeļus un vistas gaļu. Vāra 20 minūtes uz mazas uguns. Pievieno kausēto sieru, sāli un piparus pēc garšas, pavāra vēl 5 līdz 10 minūtes.
5
Atstāj mazliet ievilkties un atdzist.