Kūpinātas vistas kišs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g (2 plāksnes) kārtainā bezrauga mīkla
20 g olīveļļa cepšanai
30 g rukola
500 g kūpināta vista
4 olas WELL DONE
250 ml saldais krējums
50 g sīpoli
10 g ķiploki
100 g Ementāles siers
10 g sāls
5 g pipari
5 g timiāns
40 g sviests
300 g ķiršu tomāti WELL DONE

Kūpinātas vistas kišs

Kopējais
laiks
1 h 15 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Vistu atkaulo, gaļu saplūkā nelielos gabalos.
2
Sakarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Tartes formu ietauko ar 1 tējkaroti sviesta un olīveļļu.
3
Kārtaino mīklu atlaidina vismaz 1 stundu pirms cepšanas. Plāksnes izrullē un liek tartes formā. Virs mīklas ieliek cepamā papīra loksni un tajā ieber kādus sausus pākšaugus, piemēram, pupiņas. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
4
Pagatavo pildījumu. Sīpolus un ķiplokus nomizo, smalki sagriež. Uz pannas izkausē atlikušo sviestu un apcep sīpolus, ķiplokus un timiānu. Pievieno sāli un piparus.
5
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu. Sieru smalki sarīvē un pievieno olu masai.
6
Izņem no krāsns tartes formu, noņem cepamo papīru ar pupiņām. Apakšā liek rukolas lapas, kūpināto vistu un sīpolus, pa virsu lej olu masu. Uzber sāli un piparus un liek atpakaļ krāsnī uz 40 minūtēm, līdz tartes vidus ir stingrs.
7
Pasniedz ar svaigiem tomātiem.