Kupāti ar kartupeļu biezeni un grauzdētiem sīpoliem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g cūkgaļas kupāti
500 g kartupeļi
200 g piens
50 g sviests
50 g puravi
50 g sarkanie sīpoli
20 g ķiploki
100 g kāposti
100 g Čedaras siers
1 tējkarote sāls
1 tējkarote pipari
1 tējkarote cukurs
10 g lociņi
100 g eļļa cepšanai

Kupāti ar kartupeļu biezeni un grauzdētiem sīpoliem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo recepti var pasniegt arī ar svaigiem salātiem, bet visgaršīgāk klāt būs kāds auksts alus vai kvass.
1
Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek vārīties uz 10 minūtēm vai līdz tie ir mīksti.
2
Nokāš gandrīz visu ūdeni, pievieno pienu, sviestu un Čedaras sieru, visu sastampā un samaisa.
3
Pēc vajadzības pievieno vēl pienu vai ūdeni, pieber pusi sāls.
4
Tikmēr pannā uzkarsē pusi eļļas un liek sakapātus sīpolus, ķiplokus un puravus.
5
Maisot cep 2 minūtes, pievieno sāli, piparus un cukuru, pievieno sakapātos kāpostus, maisot cep vēl 2 minūtes.
6
Uzliek vāku un cep uz lēnas uguns 7 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
7
Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un atkarībā no kupāta lieluma apcep kupātus no visām pusēm aptuveni 5–7 minūtes uz vidēji lielas uguns.
8
Nogriež karstumu, uzliek vāku un ļauj pāris minūtes pasutināties pirms pasniegšanas.
9
Kupātus pasniedz ar biezeni, karamelizētajiem sīpoliem ar kāpostiem un pāri pārber lociņus.