Kung-pao ziedkāposti ar zemesriekstiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g ziedkāposti
100 g paprikas
80 g sīpoli
10 g svaigs ingvers
20 g ķiploki
150 g gaišā sojas mērce
20 g medus
2 g čili pulveris
50 g lociņi
50 g grauzdēti zemesrieksti
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
100 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
100 g eļļa cepšanai

Kung-pao ziedkāposti ar zemesriekstiem

Kopējais
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, kvinoju vai nūdelēm.
1
Bļodā sajauc sojas mērci, sarīvētu ingveru, sarīvētus ķiplokus, medu un čili pulveri.
2
Citā traukā sajauc kukurūzas cieti, sāli, piparus un ūdeni.
3
Ziedkāpostu sagriež pa ziedkopām, ko izviļā kukurūzas cietes maisījumā.
4
Vokpannā uzkarsē eļļu.
5
Liek iekšā ziedkāposta gabaliņus un cep 5 minūtes vai līdz tie ir zeltaini brūni.
6
Izņem no pannas un noliek malā.
7
Pannā liek paprikas, sīpolus un rupji sagrieztus lociņus.
8
Apcep 2 minūtes.
9
Liek atpakaļ ziedkāpostus.
10
Pieber zemesriekstus un uzlej mērci.
11
Cep 3–5 minūtes.
12
Pasniedz ar rīsiem, kvinoju vai nūdelēm.