Krēmīgais lasis ar salātiem
Pagatavošana
1
Laša fileju sagriež apmēram 4-5 cm šķēlēs, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
2
Uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno olīveļļu. Laša filejas cep zemā temperatūrā apmēram 4 minūtes no katras puses, tad noņem no pannas.
3
Uzkarsētajā pannā pievieno vēl 2 ēdamkarotes sviesta un ļauj izkust. Sviestam pievieno smalki sagrieztu ķiploku un cep, līdz tas ir zeltaini brūns. Tad pievieno 1 krūzi vistas buljona un 3-4 ēdamkarotes citronu sulas. Iegūto masu silda, līdz tā sāk vārīties.
4
Atsevišķā bļodā kukurūzas cieti sajauc ar 2 ēdamkarotēm buljona no pannas. Pielej iegūto masu pannas saturam un samaisa, lai topošā mērce kļūtu krēmīgāka. Ļauj masai palikt uz uguns vismaz 1 minūti. Pievieno masai saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno smalki sagrieztus halapenjo.
5
Citā bļodā sajauc sagrieztas salātu sastāvdaļas, pievieno eļļu un garšvielas.
6
Laša filejas pasniedz kopā ar mērci un citronu, un svaigajiem salātiem.