Krēmīgā tunča pasta ar sēnēm un spinātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g farfalle pasta
300 g šampinjoni
150 g spināti
250 g konservēts tuncis
80 ml saldais krējums
50 g Parmas siers
4 ēdamkarotes citronu sula
3 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes sviests
8 g rozmarīns
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari

Krēmīgā tunča pasta ar sēnēm un spinātiem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Nelielā katliņā uzvāra ūdeni ar sāli, pievieno pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz tā ir vidēji mīksta.
2
Nokāšot pastu, nolej mazliet pastas ūdeni atsevišķā bļodā, tas noderēs vēlāk mērcei.
3
Sēnes sagriež šķēlītēs.
4
Palielā katlā izkausē sviestu, pievieno sagrieztās sēnes un sautē 6–8 minūtes, ik pa 2 minūtēm maisot, līdz tās kļuvušas brūnas.
5
Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un rozmarīnu. Sautē 2 minūtes.
6
Pievieno saldo krējumu, sarīvētu Parmas sieru, citronu sulu un pāri palikušo makaronu ūdeni. Kārtīgi samaisa.
7
Pievieno spinātus, tunci un makaronus.
8
Viegli maisa, līdz spināti ir sasautēti.
9
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
10
Servē uz šķīvja un dekorē ar svaigi sarīvētu Parmas sieru.