Kraukšķīgie popkorna batoniņi jeb “Chunkey monkeys”

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

50 g kukurūzas sēklas popkornam
25 g sviests
50 g žāvētu banānu gabaliņi
50 g valrieksti
50 g tumšā šokolāde
35 g maršmelovi

Kraukšķīgie popkorna batoniņi jeb “Chunkey monkeys”

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
4
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Saldi un kraukšķīgi batoniņi ar popkornu, žāvētiem banāniem, šokolādi un riekstiem.
1
Lielā katliņā uz vidējas uguns izkausē 25 g sviesta. Kad tas izkusis, ber kukurūzas gabaliņus un liek virsū vāku. Pāris minūšu laikā kukurūza sāks sprāgt un pārvērsties popkornā. Ik palaikam katliņu pakrata, lai gabaliņi nepiedegtu. Ļauj popkornam nogatavoties.
2
Valriekstus, šokolādi un žāvētos banānus sagriež parupjos gabalos.
3
Kad popkorns gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno klāt sagrieztās sastāvdaļas.
4
Uz vidējas uguns katliņā izkausē atlikušos 25 g sviesta, kam pievieno maršmelovus. Nepatraukti maisot, izkausē tos līdz šķidri lipīgai konsistencei.
5
Lipīgo maršmelovu masu lej pāri popkornam, kas samaisīts ar visām sastāvdaļām, un veikli iemaisa. Brīdinām, ka tā ātri sacietē un šis solis jāveic raiti.
6
Ietauko kādu aizvākojamu trauku, liek masu traukā un ļauj tai sacietēt. Pasniedz sagrieztu gabaliņos.