Kraukšķīgie dārzeņu plācenīši ar diļļu mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mērcei
160 g skābais krējums
3 g dilles
1 gab. ķiploka daiviņas
3 g sāls
1 tējkarote citrona sula
250 g cukīni
50 g brokoļi
70 g burkāni
120 g turku zirņi
3 ēdamkarotes pilngraudu milti
1 - 2 gab. olas WELL DONE
2 gab. ķiploka daiviņas
¼ tējkarotes čili
4 g + 4 g sāls
½ tējkarotes paprikas pulveris
3 – 4 ēdamkarotes olīveļļa cepšanai

Kraukšķīgie dārzeņu plācenīši ar diļļu mērci

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ieteikums ir pēc iespējas vairāk nospiest cukini strēmeles, lai atbrīvotos no liekā šķidruma. Ja jums negaršo turku zirņi, tad tos var aizstāt ar pupiņām.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2
Sasmalcina cukini garenās strēmelēs. Pārber ar ½ tējkaroti sāls un noliek malā uz 20 minūtēm, lai atdalītu lieko šķidrumu.
3
Tikmēr sadala brokoli mazākos gabaliņos, burkānu sarīvē. Nolej turku zirņiem lieko šķidrumu.
4
Nospiež cukini lieko šķidrumu un liek lielākā bļodā, pievieno saspiestu ķiploku, burkānus, brokoļus, olu, pilngraudu miltus, sāli, papriku, čili. Visu samaisa.
5
Uzsilda pannu uz vidējas liesmas. Lej eļļu karsēties. Ņem ēdamkaroti un liek masu cepties, no katras puses apmēram 3 minūtes, vai līdzi abas puses ir zeltaini brūnas.
6
Kamēr cepās dārzeņu plācenīši. Tikmēr gatavo mērci. Bļodā liek skābo krējumu, tam pievieno sakapātas dilles, piespiež ķiploku, pievieno sāli un citrona sulu. Samaisa.
7
Mērci pasniedz kopā ar kraukšķīgajiem dārzeņu plācenīšiem.