Kraukšķīgie dārzeņu plācenīši ar diļļu mērci
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Ieteikums ir pēc iespējas vairāk nospiest cukini strēmeles, lai atbrīvotos no liekā šķidruma. Ja jums negaršo turku zirņi, tad tos var aizstāt ar pupiņām.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2
Sasmalcina cukini garenās strēmelēs. Pārber ar ½ tējkaroti sāls un noliek malā uz 20 minūtēm, lai atdalītu lieko šķidrumu.
3
Tikmēr sadala brokoli mazākos gabaliņos, burkānu sarīvē. Nolej turku zirņiem lieko šķidrumu.
4
Nospiež cukini lieko šķidrumu un liek lielākā bļodā, pievieno saspiestu ķiploku, burkānus, brokoļus, olu, pilngraudu miltus, sāli, papriku, čili. Visu samaisa.
5
Uzsilda pannu uz vidējas liesmas. Lej eļļu karsēties. Ņem ēdamkaroti un liek masu cepties, no katras puses apmēram 3 minūtes, vai līdzi abas puses ir zeltaini brūnas.
6
Kamēr cepās dārzeņu plācenīši. Tikmēr gatavo mērci. Bļodā liek skābo krējumu, tam pievieno sakapātas dilles, piespiež ķiploku, pievieno sāli un citrona sulu. Samaisa.
7
Mērci pasniedz kopā ar kraukšķīgajiem dārzeņu plācenīšiem.