Kraukšķīgie dārzeņu plācenīši ar diļļu mērci
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Mērcei
160 g
skābais krējums
3 g
dilles
1 gab.
ķiploka daiviņas
3 g
sāls
1 tējkarote
citrona sula
250 g
cukīni
50 g
brokoļi
70 g
burkāni
120 g
turku zirņi
3 ēdamkarotes
pilngraudu milti
1 - 2 gab.
olas WELL DONE
2 gab.
ķiploka daiviņas
¼ tējkarotes
čili
4 g + 4 g
sāls
½ tējkarotes
paprikas pulveris
3 – 4 ēdamkarotes
olīveļļa cepšanai
Kraukšķīgie dārzeņu plācenīši ar diļļu mērci
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Ieteikums ir pēc iespējas vairāk nospiest cukini strēmeles, lai atbrīvotos no liekā šķidruma. Ja jums negaršo turku zirņi, tad tos var aizstāt ar pupiņām.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2
Sasmalcina cukini garenās strēmelēs. Pārber ar ½ tējkaroti sāls un noliek malā uz 20 minūtēm, lai atdalītu lieko šķidrumu.
3
Tikmēr sadala brokoli mazākos gabaliņos, burkānu sarīvē. Nolej turku zirņiem lieko šķidrumu.
4
Nospiež cukini lieko šķidrumu un liek lielākā bļodā, pievieno saspiestu ķiploku, burkānus, brokoļus, olu, pilngraudu miltus, sāli, papriku, čili. Visu samaisa.
5
Uzsilda pannu uz vidējas liesmas. Lej eļļu karsēties. Ņem ēdamkaroti un liek masu cepties, no katras puses apmēram 3 minūtes, vai līdzi abas puses ir zeltaini brūnas.
6
Kamēr cepās dārzeņu plācenīši. Tikmēr gatavo mērci. Bļodā liek skābo krējumu, tam pievieno sakapātas dilles, piespiež ķiploku, pievieno sāli un citrona sulu. Samaisa.
7
Mērci pasniedz kopā ar kraukšķīgajiem dārzeņu plācenīšiem.