Kraukšķīgie baklažāni ar rikotas sieru
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus, gruzīnu noskaņā.
1
Baklažānus sagriež 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā un apber ar sāli. Atstāj uz 10–20 minūtēm.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
3
Trauciņā ielej olīveļļu un piespiež ķiplokus. Citā trauciņā samaisa kopā rīvmaizi un sarīvētu cieto sieru.
4
Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Kārto pannā citu pie cita. Apslaka ar olīveļļas un ķiploku maisījumu. Uzber rīvmaizi ar cieto sieru. Liek cepties uz 20 minūtēm.
5
Tikmēr pagatavo krēmu. Trešdaļu valriekstu sasmalcina, kinzu sakapā. Bļodā samaisa rikotas sieru ar skābo krējumu, šķipsnu sāls un saspiestiem ķiplokiem. Piejauc valriekstus un daļu kinzas.
6
Kad baklažāni izcepušies, tos nedaudz atdzesē. Pasniedz ar rikotas sieru, dekorē ar atlikušajiem valriekstiem un kinzu.