Kraukšķīgā cūkgaļa ar nektarīnu salsu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Marinādei
1 ēdamkarote
olīveļļa
25 g
medus
15 g
sojas mērce
10 g
rozmarīns
10 g
ķiploki
2 g
sāls
3 g
svaigi malti melnie pipari
Salsai
250 g
nektarīni
30 g
medus
10 g
citronu sula
100 g
salātu maisījums
500 g
cūkgaļas fileja
Kraukšķīgā cūkgaļa ar nektarīnu salsu
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Fileju ieteicams iemarinēt pāris stundas pirms gatavošanas, lai garšvielas savelkas.
1
Cūkgaļas fileju liek bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas, ķiploka daiviņas saspiež.
2
Garšvielas kārtīgi iemasē gaļā.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
4
Nektarīniem izņem kauliņu un sagriež tos mazos kubiņos, apslaka ar citronu sulu un medu, samaisa un noliek malā.
5
Sakarsē pannu ar pilienu eļļas uz vidēji augstas liesmas, liek cepties fileju.
6
Cep no visām pusēm apmēram 1 minūti, lai būtu smuka, kraukšķīga garoziņa.
7
Kad apceptas visas puses, liek cepeškrāsnī uz 17–20 minūtēm, lai izsilst.
8
Pēc cepšanas apsedz ar foliju un atdzesē 5 minūtes pirms sagriešanas.
9
Liek šķīvī salātu lapas, tām pa virsu kārto filejas šķēlītes un liek nektarīnu salsu.