Kraukšķīgā cūkgaļa ar nektarīnu salsu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Marinādei
1 ēdamkarote olīveļļa
25 g medus
15 g sojas mērce
10 g rozmarīns
10 g ķiploki
2 g sāls
3 g svaigi malti melnie pipari
Salsai
250 g nektarīni
30 g medus
10 g citronu sula
100 g salātu maisījums
500 g cūkgaļas fileja

Kraukšķīgā cūkgaļa ar nektarīnu salsu

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Fileju ieteicams iemarinēt pāris stundas pirms gatavošanas, lai garšvielas savelkas.
1
Cūkgaļas fileju liek bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas, ķiploka daiviņas saspiež.
2
Garšvielas kārtīgi iemasē gaļā.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
4
Nektarīniem izņem kauliņu un sagriež tos mazos kubiņos, apslaka ar citronu sulu un medu, samaisa un noliek malā.
5
Sakarsē pannu ar pilienu eļļas uz vidēji augstas liesmas, liek cepties fileju.
6
Cep no visām pusēm apmēram 1 minūti, lai būtu smuka, kraukšķīga garoziņa.
7
Kad apceptas visas puses, liek cepeškrāsnī uz 17–20 minūtēm, lai izsilst.
8
Pēc cepšanas apsedz ar foliju un atdzesē 5 minūtes pirms sagriešanas.
9
Liek šķīvī salātu lapas, tām pa virsu kārto filejas šķēlītes un liek nektarīnu salsu.