Krāsnī gatavoti kartupeļi ar garšaugu biezpienu un siļķi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g jaunie kartupeļi
10 g sviests
1-2 ķiploku daiviņas
3 g sāls
3 g timiāns
200 g biezpiens
120 g skābais krējums
10 g dilles, lociņi
250 g siļķu fileja eļļā
30 g sīpoli

Krāsnī gatavoti kartupeļi ar garšaugu biezpienu un siļķi

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek bļodā, pieber sāli, ķiplokus un sviestu. Visu kārtīgi samaisa, katru kartupeli ietin folijā un liek cepties oglēs.
1
Nomazgā jaunos kartupeļus, noslauka tos. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Gatavojot cepeškrāsnī, tos sagriež četrās daļās. Pievieno izkausētu sviestu, sāli, piparus, timiāna lapiņas un saspiestus ķiplokus. Visu samaisa.
3
Izklāj uz cepamās pannas tā, lai tie nav cits citam virsū. Cep 15–20 minūtes.
4
Tikmēr sagatavo biezpienu, tam pievienojot skābo krējumu, sasmalcinātas dilles un lociņus. Sagriež sīpolu, ko pievieno gabaliņos sagrieztai siļķei.
5
Kad kartupeļi izcepušies, tos liek uz šķīvja, vienā trauciņā liek biezpienu un otrā – siļķi.