Krāsnī gatavoti kartupeļi ar garšaugu biezpienu un siļķi
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek bļodā, pieber sāli, ķiplokus un sviestu. Visu kārtīgi samaisa, katru kartupeli ietin folijā un liek cepties oglēs.
1
Nomazgā jaunos kartupeļus, noslauka tos. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Gatavojot cepeškrāsnī, tos sagriež četrās daļās. Pievieno izkausētu sviestu, sāli, piparus, timiāna lapiņas un saspiestus ķiplokus. Visu samaisa.
3
Izklāj uz cepamās pannas tā, lai tie nav cits citam virsū. Cep 15–20 minūtes.
4
Tikmēr sagatavo biezpienu, tam pievienojot skābo krējumu, sasmalcinātas dilles un lociņus. Sagriež sīpolu, ko pievieno gabaliņos sagrieztai siļķei.
5
Kad kartupeļi izcepušies, tos liek uz šķīvja, vienā trauciņā liek biezpienu un otrā – siļķi.