Krāsnī ceptu ziedkāpostu krēmzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

800 g ziedkāposti
250 g burkāni
2 g sāls
2 g čili
30 g olīveļļa
300 g ūdens
100 g kausētais siers
100 g saldais krējums
½ dārzeņu buljona kubiņš
10 g svaigs ingvers
½ tējkarotes karijs

Krāsnī ceptu ziedkāpostu krēmzupa

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Maiga un viegli pikanta krēmzupa. Lieliski sader ar tumšās čabatas un siera grauzdiņiem.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
2
Ziedkāpostus sadala mazākās daļās, liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Burkānus sagriež smalkās ripās un pievieno ziedkāpostiem.
3
Visu pārslaka ar olīveļļu, sāli un čili. Apmaisa un liek cepties uz 10–15 minūtēm.
4
Tikmēr katliņā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņu, sarīvētu ingveru un kariju. Kad ziedkāposti un burkāni ir izcepušies, tos liek katliņā. Vāra, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas. Pievieno saldo krējumu un kausēto sieru.
5
Visu sablendē krēmīgā masā. Pasniedz ar grauzdiņiem.