Krāsnī ceptu ziedkāpostu krēmzupa
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Maiga un viegli pikanta krēmzupa. Lieliski sader ar tumšās čabatas un siera grauzdiņiem.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
2
Ziedkāpostus sadala mazākās daļās, liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Burkānus sagriež smalkās ripās un pievieno ziedkāpostiem.
3
Visu pārslaka ar olīveļļu, sāli un čili. Apmaisa un liek cepties uz 10–15 minūtēm.
4
Tikmēr katliņā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņu, sarīvētu ingveru un kariju. Kad ziedkāposti un burkāni ir izcepušies, tos liek katliņā. Vāra, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas. Pievieno saldo krējumu un kausēto sieru.
5
Visu sablendē krēmīgā masā. Pasniedz ar grauzdiņiem.