Brokoļu biezzupa ar Čedaras siera grauzdiņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

700 g brokoļi
150 g baltie sīpoli
20 g ķiploki
700 g ūdens
1 gab. dārzeņu buljons
20 g citronu sula
3 g koriandra pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
8 g sāls
50 g olīveļļa cepšanai
200 g bagete
100 g Čedaras siers
20 g lociņi

Brokoļu biezzupa ar Čedaras siera grauzdiņiem

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Zupai var pievienot bekonu.
1
Sadala brokoļus, sagriež sīpolus, sīki sakapā ķiplokus, sarīvē sieru, sagriež bageti.
2
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
3
Uz cepešpannas kārto brokoļus, ķiplokus, koriandra pulveri, sāli un piparus, pārlej ar daļu olīveļļas.
4
Cep krāsnī 20 minūtes.
5
Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus aptuveni 3–5 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
6
Pievieno citronu sulu un krāsnī ceptos brokoļus.
7
Uzlej ūdeni, pievieno buljona kubiņu.
8
Vāra 10 minūtes.
9
Ar rokas blendera palīdzību zupu sablendē un noņem karstuma.
10
Uz cepešpannas kārto sagriezto bageti.
11
Pāri ber Čedaras sieru.
12
Cep 10–15 minūtes, līdz siers ir zeltains un burbuļo.
13
Katru maizīti sagriež mazos siera grauzdiņos.
14
Pasniedz zupu ar grauzdiņiem un pāri kaisītiem lociņiem.