Krāsnī ceptas vistu kājas ar burkāniem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

600 g vistu kājas
200 g burkāni
50 g medus
150 g sviests
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. paprikas pulveris
⅓ tējk. ķiploku pulveris

Krāsnī ceptas vistu kājas ar burkāniem

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem vai kādiem citiem graudaugiem.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas vai čuguna pannas izkārto burkānus, pa virsu uzliek vistas kājas ar ādas pusi uz augšu.
3
Trauciņā sajauc sviestu ar paprikas pulveri, sāli, medu, pipariem un ķiploku pulveri.
4
Vistu noziež ar divām trešdaļām sviesta masas.
5
Trauku apklāj ar foliju un liek cepties uz 40 minūtēm.
6
Foliju noņem, uzziež pārējo sviestu un cep vēl 20 minūtes.