Krāsnī cepta zivs ar dārzeņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 gab. (700 g) jūras asaris
400 g saldētu dārzeņu maisījums
1 gab. citroni
1 tējkarote sāls
1 tējkarote pipari
2 tējkarotes garšviela zivju ēdieniem
50 g olīveļļa cepšanai

Krāsnī cepta zivs ar dārzeņiem

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šādu zivi var pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem vai salātiem. Saldētos dārzeņus var aizstāt ar citiem pēc savas gaumes.
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Zivij pārgriež vēderu un iztīra iekšas, pēc tam noskalo zem vēsa ūdens, lai iekšā nepaliktu orgānu pārpalikumi.
3
Uz cepešpannas izber saldētos dārzeņus, ko apslaka ar pusi eļļas.
4
Uz dārzeņiem virsū liek zivi, tās iekšu izberž ar pusi visu garšvielu, pārējo pārber pāri visam.
5
Zivi apslaka ar eļļu, uz tās un iekšā liek sagrieztas citrona ripiņas.
6
Cep krāsnī 20 minūtes.
7
Pasniedz ar citrona daiviņām un piedevām pēc izvēles.