Krāsnī cepta menca ar Parmas siera garoziņu un brokoļiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g mencas fileja
70 g rīvēts Parmas siers
1 tējkarote paprikas pulveris
10 g pētersīļi
2 ēdamkarotes olīveļļa
1 tējkarote sāls
200 g brokoļi
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
ķiploku pulveris
citrons

Krāsnī cepta menca ar Parmas siera garoziņu un brokoļiem

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, kartupeļiem, tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu salātiem.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Šķīvī sajauc Parmas sieru, paprikas pulveri, sakapātus pētersīļus, trešo daļu sāls un samaisa.
3
Mencas fileju aplej ar 1 ēdamkaroti eļļas un iemasē.
4
Katru filejas gabaliņu apviļā panējumā un liek uz cepešpannas.
5
Blakus kārto pa ziedkopām sadalītus brokoļus.
6
Pārslaka ar atlikušo olīveļļu, pārber ar atlikušo sāli, melnajiem pipariem un ķiploku pulveri.
7
Visu pārkaisa ar pāri palikušo panējuma maisījumu.
8
Cep 10–15 minūtes.
9
Pasniedz ar piedevām un citrona daiviņām.