Kišs ar puraviem un bekonu
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
Viegli pagatavojams kišs būs sātīgs un garšos visiem. Kišu var uzglabāt ledusskapī.
1
Mīklas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, liek virtuves kombaina traukā un maisa, ja tāda nav, tad ar rokām ātri cenšas iegūt drumstalainu masu. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz masa kļūst viendabīga.
2
Mīklu rūpīgi samīca, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā aptuveni uz 30 minūtēm.
3
Tikmēr sagriež bekonu un puravus.
4
Pannā sakarsē eļļu un liek cepties bekonu, to cep apmēram 3–4 minūtes, tad pievieno puravus un cep, kamēr tie ir mīksti. Pēc cepšanas atdzesē.
5
Ietauko tartes veidni 26 cm diametrā. Mīklu izveltnē uz cepamā papīra, kas apkaisīts ar miltiem. Mīklu klāj veidnē, piespiež pie maliņām un sadursta ar dakšu pamatni. Novieto vēsumā uz 15 minūtēm.
6
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
7
Mīklai pārklāj cepamo papīru un uzber kaltētus zirņus vai lēcas. Liek cepties uz 10 minūtēm. Noņem cepamo papīru un zirņus vai lēcas. Liek atpakaļ cepties uz 7 minūtēm.
8
Olas sakuļ ar saldo krējumu, sāli un pipariem. Pievieno rīvētu cieto sieru.
9
Bekonu un puravus liek uz tartes pamatnes, pārlej ar siera un olu masu.
10
Liek cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz olu masa ir sarecējusi un ieguvusi skaistu krāsu.