Kišs ar puraviem un bekonu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Siera mīklai
150 g milti
4 g sāls
100 g sviests
50 g cietais siers
2–4 ēdamkarotes auksts ūdens
Pildījumam
250 g puravi
140 g bekons
1 tējkarote olīveļļa
4 olas
200 g saldais krējums
4 g sāls
3 g pipari
100 g cietais siers

Kišs ar puraviem un bekonu

Kopējais
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegli pagatavojams kišs būs sātīgs un garšos visiem. Kišu var uzglabāt ledusskapī.
1
Mīklas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, liek virtuves kombaina traukā un maisa, ja tāda nav, tad ar rokām ātri cenšas iegūt drumstalainu masu. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz masa kļūst viendabīga.
2
Mīklu rūpīgi samīca, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā aptuveni uz 30 minūtēm.
3
Tikmēr sagriež bekonu un puravus.
4
Pannā sakarsē eļļu un liek cepties bekonu, to cep apmēram 3–4 minūtes, tad pievieno puravus un cep, kamēr tie ir mīksti. Pēc cepšanas atdzesē.
5
Ietauko tartes veidni 26 cm diametrā. Mīklu izveltnē uz cepamā papīra, kas apkaisīts ar miltiem. Mīklu klāj veidnē, piespiež pie maliņām un sadursta ar dakšu pamatni. Novieto vēsumā uz 15 minūtēm.
6
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
7
Mīklai pārklāj cepamo papīru un uzber kaltētus zirņus vai lēcas. Liek cepties uz 10 minūtēm. Noņem cepamo papīru un zirņus vai lēcas. Liek atpakaļ cepties uz 7 minūtēm.
8
Olas sakuļ ar saldo krējumu, sāli un pipariem. Pievieno rīvētu cieto sieru.
9
Bekonu un puravus liek uz tartes pamatnes, pārlej ar siera un olu masu.
10
Liek cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz olu masa ir sarecējusi un ieguvusi skaistu krāsu.