Ķiršu klafuti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

4 olas
100 g cukurs
2 g sāls
220 g piens
8 g vaniļas cukurs
40 g citroni
150 g milti
30 g sviests
200 g ķirši
20 g pūdercukurs

Ķiršu klafuti

Kopējais
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Deserta pagatavošanai būs nepieciešams 26 x 15 cm liels cepamais trauks vai apaļā kūkas forma 23 cm diametrā.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Olas, pienu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu liek bļodā un samaisa, pievieno miltus un rūpīgi turpina maisīt, lai neizveidojas kunkuļi.
3
Pievieno izkausētu sviestu un iemaisa to.
4
Masu lej cepamajā traukā.
5
Atkausētus ķiršus nosusina un kārto mīklai pa virsu.
6
Ja lieto svaigus ķiršus, tos atkaulo.
7
Liek cepties 40–45 minūtes, līdz masa pa vidu ir izcepusies.