Ķiršu klafuti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
4
olas WELL DONE
100 g
cukurs
2 g
sāls
220 g
piens
8 g
vaniļas cukurs
40 g
citroni
150 g
milti
30 g
sviests
200 g
ķirši
20 g
pūdercukurs
Ķiršu klafuti
Kopējais
laiks
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Deserta pagatavošanai būs nepieciešams 26 x 15 cm liels cepamais trauks vai apaļā kūkas forma 23 cm diametrā.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Olas, pienu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu liek bļodā un samaisa, pievieno miltus un rūpīgi turpina maisīt, lai neizveidojas kunkuļi.
3
Pievieno izkausētu sviestu un iemaisa to.
4
Masu lej cepamajā traukā.
5
Atkausētus ķiršus nosusina un kārto mīklai pa virsu.
6
Ja lieto svaigus ķiršus, tos atkaulo.
7
Liek cepties 40–45 minūtes, līdz masa pa vidu ir izcepusies.