Ķirbju zupa ar rīsu nūdelēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

140 g ķirbis
60 g brokoļi
200 g dārzeņu buljons
35 g sīpoli
80 g rīsu nūdeles
100 g kokosriekstu piens
6 g sezama sēklu eļļa
4 g ķiploki
4 g svaigs ingvers
5 g čili pipari
15 g zemesriekstu sviests
15 g sojas mērce
10 g zivju mērce
6 g koriandrs
6 g piparmētras
35 g granātābols
50 g konservēti turku zirņi
4 g kanēlis WELL DONE
10 g brūnais cukurs
15 g olīveļļa
2 g sāls
2 g melnie pipari

Ķirbju zupa ar rīsu nūdelēm

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Turku zirņus noskalo, nosusina, pārber uz cepešpannas, tiem pārlej pāri olīveļļu, pārkaisa ar cukuru, kanēli, sāli un pipariem. Samaisa, liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz turku zirņi kļuvuši kraukšķīgi.
3
Uz vidēji augstas uguns uzkarsē sezama eļļu. Kad tā ir sakarsusi, pievieno sakapātus ķiplokus, ingveru, sarkanos piparus un sīpolus, sautē aptuveni 2–3 minūtes, līdz tie ir mīksti un smaržīgi.
4
Uzmanīgi pievieno dārzeņu buljonu un kubiņos sagrieztu ķirbi.
5
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 15–20 minūtes, līdz ķirbji kļuvuši mīksti.
6
Pusi masas uzmanīgi lej blenderī. Sablendē, līdz masa kļuvusi gluda, pēc tam masu pārlej atpakaļ katlā.
7
Pievieno zemesriekstu sviestu, sojas mērci, zivju mērci un kokosriekstu pienu, kārtīgi samaisa, līdz masa ir ieguvusi viendabīgu konsistenci.
8
Pievieno sagrieztus brokoļus un vāra apmēram 2–3 minūtes, līdz tie kļuvuši koši zaļi.
9
Tikmēr pagatavo rīsu nūdeles. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un rīsu nūdeles, ļauj tām vārīties aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās ir gatavas.
10
Zupu pasniedz ar nūdelēm, grauzdētiem turku zirņiem, granātābolu sēkliņām, sakapātām piparmētrām un koriandru.