Ķirbju zupa ar rīsu nūdelēm
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Turku zirņus noskalo, nosusina, pārber uz cepešpannas, tiem pārlej pāri olīveļļu, pārkaisa ar cukuru, kanēli, sāli un pipariem. Samaisa, liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz turku zirņi kļuvuši kraukšķīgi.
3
Uz vidēji augstas uguns uzkarsē sezama eļļu. Kad tā ir sakarsusi, pievieno sakapātus ķiplokus, ingveru, sarkanos piparus un sīpolus, sautē aptuveni 2–3 minūtes, līdz tie ir mīksti un smaržīgi.
4
Uzmanīgi pievieno dārzeņu buljonu un kubiņos sagrieztu ķirbi.
5
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 15–20 minūtes, līdz ķirbji kļuvuši mīksti.
6
Pusi masas uzmanīgi lej blenderī. Sablendē, līdz masa kļuvusi gluda, pēc tam masu pārlej atpakaļ katlā.
7
Pievieno zemesriekstu sviestu, sojas mērci, zivju mērci un kokosriekstu pienu, kārtīgi samaisa, līdz masa ir ieguvusi viendabīgu konsistenci.
8
Pievieno sagrieztus brokoļus un vāra apmēram 2–3 minūtes, līdz tie kļuvuši koši zaļi.
9
Tikmēr pagatavo rīsu nūdeles. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un rīsu nūdeles, ļauj tām vārīties aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās ir gatavas.
10
Zupu pasniedz ar nūdelēm, grauzdētiem turku zirņiem, granātābolu sēkliņām, sakapātām piparmētrām un koriandru.