Ķirbju un kāpostu salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g briseles kāposti
250 g ķirbis
150 g riekstu un sēklu maisījums
10 g kumīns
10 g malts koriandrs
10 g kanēlis WELL DONE
10 g sāls
10 g pipari
175 g krēmveida tofu
30 g Dižonas sinepes
60 g agaves sīrups
10 g kūpinātas paprikas pulveris
5 g čili pārslas
150 g āboli
20 g ābolu etiķis
20 g olīveļļa

Ķirbju un kāpostu salāti

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu, sāli un pipariem. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
2
Riekstu un sēklu maisījumu liek uz cepamās pannas kopā ar kanēli, kumīnu, maltu koriandru un 20 g agaves sīrupa. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 līdz 15 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
3
Briseles kāpostus smalki sagriež un viegli apsautē pannā ar sāli un pipariem.
4
Āboliem izņem serdi un sagriež mazos gabalos.
5
Pagatavo salātu mērci. Blenderī liek tofu, kūpinātu papriku, atlikušo agaves sīrupu, ābolu etiķi, čili pārslas un sinepes. Blendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. Pievieno sāli pēc garšas.
6
Bļodā liek ķirbjus, Briseles kāpostus, ābolus, grauzdētās sēklas un kārtīgi samaisa. Pieliek mērci un pasniedz.