Ķirbju risoto
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
350 g
dārzeņu buljons
200 g
ķirbju biezenis
120 g
baltvīns
135 g
rīsi
10 g
ķiploki
35 g
sīpoli
30 g
rīvēts Parmas siers
60 g
kazas siers
35 g
žāvētas dzērvenes
4 g
svaigs timiāns
4 g
sāls
3 g
melnie pipari
Ķirbju risoto
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2
Sakapā sīpolus un ķiplokus. Pannā sakarsē sviestu un maisot cep sīpolus ar ķiplokiem apmēram 8 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pannā pievieno rīsus un kārtīgi samaisa.
4
Pievieno timiānu un baltvīnu, samaisa un pāris minūtes ļauj alkoholam iztvaikot.
5
Tad pamazām sāk pievienot buljonu. Pa apmēram 150 g buljona lej pannā, uzliek pannai vāku un gaida, līdz šķidrums pilnībā uzsūcies.
6
Rīsus samaisa, pievieno vēl nedaudz buljona, uzliek vāku un atkal gaida, kamēr šķidrums uzsūcas.
7
Tā turpina, līdz rīsi iegūst krēmīgu konsistenci un ir mīksti.
8
Kad rīsi ir gatavi un krēmīgi, tajos iemaisa ķirbju biezeni, rīvētu Parmas sieru, sāli un piparus.
9
Risoto pasniedz kopā ar kazas sieru un žāvētām dzērvenēm.