Ķirbju risoto

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

350 g dārzeņu buljons
200 g ķirbju biezenis
120 g baltvīns
135 g rīsi
10 g ķiploki
35 g sīpoli
30 g rīvēts Parmas siers
60 g kazas siers
35 g žāvētas dzērvenes
4 g svaigs timiāns
4 g sāls
3 g melnie pipari

Ķirbju risoto

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2
Sakapā sīpolus un ķiplokus. Pannā sakarsē sviestu un maisot cep sīpolus ar ķiplokiem apmēram 8 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pannā pievieno rīsus un kārtīgi samaisa.
4
Pievieno timiānu un baltvīnu, samaisa un pāris minūtes ļauj alkoholam iztvaikot.
5
Tad pamazām sāk pievienot buljonu. Pa apmēram 150 g buljona lej pannā, uzliek pannai vāku un gaida, līdz šķidrums pilnībā uzsūcies.
6
Rīsus samaisa, pievieno vēl nedaudz buljona, uzliek vāku un atkal gaida, kamēr šķidrums uzsūcas.
7
Tā turpina, līdz rīsi iegūst krēmīgu konsistenci un ir mīksti.
8
Kad rīsi ir gatavi un krēmīgi, tajos iemaisa ķirbju biezeni, rīvētu Parmas sieru, sāli un piparus.
9
Risoto pasniedz kopā ar kazas sieru un žāvētām dzērvenēm.