Vispirms pagatavo garšvielu maisījumu. Visas garšvielas sajauc bļodiņā. Pusi garšvielu maisījuma sajauc ar cukuru un noliek malā. To izmantos kapkeiku dekorēšanai. Otra puse maisījuma tiks izmantota mīklai.
2
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uz lēnas uguns uzkarsē saldo krējumu, cukuru un 2 ēdamkarotes sviesta. Noņem no uguns, līdzko cukurs ir pilnībā izkusis. Ļauj masai atdzist vismaz 20 minūtes.
3
Lai iegūtu ķirbju biezeni, ķirbi notvaicē vai novāra un tad sablendē vai sasprauda ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Sagatavo kapkeiku formu.
5
Bļodā samaisa eļļu, cukuru, olas, vaniļu un ķirbju biezeni.
6
Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un pusi garšvielu maisījuma.
7
Pievieno sausās sastāvdaļas bļodā pie mitrajām sastāvdaļām un samaisa, līdz ir izveidojusies viendabīga mīkla.
8
Sadala mīklu pa formiņām tā, lai sanāk 16 kapkeiki.
9
Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15–18 minūtes, kapkeiku gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā kociņu, ja kociņš iznāk tīrs, tad kapkeiki ir gatavi.
10
Kad krēma masa atdzisusi, to saputo kopā ar atlikušo sviestu, pūdercukuru un vaniļu, līdz iegūta gaisīga masa.
11
Masu pilda konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus, pāri pārkaisa garšvielu maisījumu ar cukuru.