Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Pannā uzkarsē eļļu un apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sarīvētus ķiplokus, timiānu un oregano, un cep aptuveni 5 minūtes, līdz viss ir zeltains.
3
Iemaisa tomātu pastu un noņem no uguns.
4
Trauciņā sajauc krējumu, pienu, sāli un piparus.
5
Ar sviestu ietaukotā cepamajā traukā liek pusi sagrieztu kartupeļu, gaļas masu, tad atlikušos kartupeļus un pāri pārlej krējuma un piena maisījumu.
6
Trauku pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes, tad noņem to un cep vēl 25 minūtes.
7
Sacepumu pasniedz ar svaigiem salātiem vai krējumu.