Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g kartupeļi
200 g jauktā maltā gaļa
50 g saldie sīpoli
8 g ķiploki
20 g tomātu pasta
50 g saldais krējums
50 g piens
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. kaltēts timiāns
⅓ tējk. kaltēts oregano
30 g sviests
20 g eļļa cepšanai

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Pannā uzkarsē eļļu un apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sarīvētus ķiplokus, timiānu un oregano, un cep aptuveni 5 minūtes, līdz viss ir zeltains.
3
Iemaisa tomātu pastu un noņem no uguns.
4
Trauciņā sajauc krējumu, pienu, sāli un piparus.
5
Ar sviestu ietaukotā cepamajā traukā liek pusi sagrieztu kartupeļu, gaļas masu, tad atlikušos kartupeļus un pāri pārlej krējuma un piena maisījumu.
6
Trauku pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes, tad noņem to un cep vēl 25 minūtes.
7
Sacepumu pasniedz ar svaigiem salātiem vai krējumu.