Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
kartupeļi
200 g
jauktā maltā gaļa
50 g
saldie sīpoli
8 g
ķiploki
20 g
tomātu pasta
50 g
saldais krējums
50 g
piens
1 tējk.
sāls
½ tējk.
svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk.
kaltēts timiāns
⅓ tējk.
kaltēts oregano
30 g
sviests
20 g
eļļa cepšanai
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Kopējais
laiks
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Pannā uzkarsē eļļu un apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sarīvētus ķiplokus, timiānu un oregano, un cep aptuveni 5 minūtes, līdz viss ir zeltains.
3
Iemaisa tomātu pastu un noņem no uguns.
4
Trauciņā sajauc krējumu, pienu, sāli un piparus.
5
Ar sviestu ietaukotā cepamajā traukā liek pusi sagrieztu kartupeļu, gaļas masu, tad atlikušos kartupeļus un pāri pārlej krējuma un piena maisījumu.
6
Trauku pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes, tad noņem to un cep vēl 25 minūtes.
7
Sacepumu pasniedz ar svaigiem salātiem vai krējumu.