Kartupeļu sacepums franču gaumē
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
800 g
kartupeļi
25 g
sviests istabas temperatūrā
1 gab.
olas WELL DONE
2 daiviņas
ķiploki
200 ml
saldais krējums
60 g
cietais siers
6 g
jūras sāls
3 g
melnie pipari
3 g
muskatrieksts
Kartupeļu sacepums franču gaumē
Kopējais
laiks
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriež plānās ripiņās kartupeļus.
2
Bļodā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu, jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc.
3
Iesmērē cepamo trauku ar izspiestu ķiploku un mīksto sviestu.
4
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
5
Kārto kartupeļu ripiņas cepamajā traukā. Katram slānim pārlej mazliet saldā krējumu masu un pārber cieto sieru. Pēdējā kārtā – visam pāri uzrīvē cieto sieru.
6
Liek cepties 45 minūtes.