Kartupeļu sacepums franču gaumē

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

800 g kartupeļi
25 g sviests istabas temperatūrā
1 gab. olas WELL DONE
2 daiviņas ķiploki
200 ml saldais krējums
60 g cietais siers
6 g jūras sāls
3 g melnie pipari
3 g muskatrieksts

Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kopējais
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Nomizo un sagriež plānās ripiņās kartupeļus.
2
Bļodā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu, jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc.
3
Iesmērē cepamo trauku ar izspiestu ķiploku un mīksto sviestu.
4
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
5
Kārto kartupeļu ripiņas cepamajā traukā. Katram slānim pārlej mazliet saldā krējumu masu un pārber cieto sieru. Pēdējā kārtā – visam pāri uzrīvē cieto sieru.
6
Liek cepties 45 minūtes.