Kartupeļu klimpas ar siera pildījumu
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
Šo ēdienu var pasniegt ar kūpinātu gaļu vai pannā apceptu bekonu. To var pievienot arī siera pildījumam.
1
Kartupeļu vāra 10 minūtes, tad nokāš, sastampā un pilnībā atdzesē.
2
Pievieno olas, miltus, mannu, sāli un piparus un visu samīca.
3
Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz miltu, bet mīklai ir jābūt diezgan lipīgai.
4
Ņem pa ēdamkarotei kartupeļu masa, kurā iemīca Krievijas siera kubiņu.
5
Gatavās klimpas liek uz ieeļļotas virsmas, lai nepielīp.
6
Liek vārīties lielu katlu ar sālītu ūdeni.
7
Klimpas liek vārīties un vāra 5 minūtes no tā brīža, kad tās uzpeld.
8
Tikmēr pannā ar uzkarsētu eļļu aptuveni 5 minūtes apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini.
9
Klimpas pasniedz ar krējumu un ceptajiem sīpoliem.