Kartupeļu klimpas ar siera pildījumu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g kartupeļi
150 g Krievijas siers
80 g milti
20 g manna
1 tējk. sāls
⅓ tējk. svaigi malti melnie pipari
1 gab. olas WELL DONE
70 g saldie sīpoli
100 g skābais krējums
25 g olīveļļa cepšanai

Kartupeļu klimpas ar siera pildījumu

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar kūpinātu gaļu vai pannā apceptu bekonu. To var pievienot arī siera pildījumam.
1
Kartupeļu vāra 10 minūtes, tad nokāš, sastampā un pilnībā atdzesē.
2
Pievieno olas, miltus, mannu, sāli un piparus un visu samīca.
3
Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz miltu, bet mīklai ir jābūt diezgan lipīgai.
4
Ņem pa ēdamkarotei kartupeļu masa, kurā iemīca Krievijas siera kubiņu.
5
Gatavās klimpas liek uz ieeļļotas virsmas, lai nepielīp.
6
Liek vārīties lielu katlu ar sālītu ūdeni.
7
Klimpas liek vārīties un vāra 5 minūtes no tā brīža, kad tās uzpeld.
8
Tikmēr pannā ar uzkarsētu eļļu aptuveni 5 minūtes apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini.
9
Klimpas pasniedz ar krējumu un ceptajiem sīpoliem.