Kārtainās mīklas tarte ar karamelizētiem sīpoliem un brī sieru
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Ja karamelizētie sīpoli paliek pāri, tos var noslēgtā traukā uzglabāt ledusskapī nākamajai tartei – galvenā sastāvdaļa būs jau gatava.
1
Kārtaino mīklu atkausē. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai.
2
Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās pusripiņās.
3
Katlā uz nelielas uguns uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus. Cep 10–15 minūtes, regulāri maisot, līdz tie kļuvuši mīkstāki. Pievieno sviestu, sāli, piparus, brūno cukuru un turpina tos cept, regulāri apmaisot, vēl 10–15 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni, tad pievieno balzametiķi un pasautē vēl 2–3 minūtes.
4
Atkusušo mīklu izrullē taisnstūra formā, un apmēram 1 cm ieloka uz vidu. Ielocītas malas ārpusi apsmērē ar sakultu olu. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties uz 7–9 minūtēm.
5
Kad pamatnes malas ir zeltaini brūnas, ņem ārā no krāsns, pa vidu liek sīpolu pildījumu, vienmērīgi izlīdzina, pa virsu liek brī siera šķēlītes un ciedru riekstus. Liek atpakaļ cepties uz apmēram 15 minūtēm.