Karamelizētas bietes ar kazas sieru, riekstiem un kvinoju
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Bietes var iegādāties vārītas vai arī paši tās izvārīt iepriekšējā vakarā. Biete ir fantastisks dārzenis, ko varam pagatavot tik daudzos veidos. Šķiet, ka biete nav novērtēta un mazliet aizmirsta. Sēkliņas un riekstus var grauzdēt vairāk, jo tās vienmēr noder. Sagrauzdē, atdzesē, liek noslēgtā traukā un izmanto, kad nepieciešams.
1
Izvāra kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma. Ciedru riekstus un ķirbju sēklas viegli apgrauzdē cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā apmēram 7 minūtes.
2
Pannu uzkarsē, liek daiviņās sagrieztas bietes. Pievieno balzametiķa krēmu un medu. Bietes cep, līdz tās ir karamelizējušās, medus ar balzametiķa krēmu ir apcepies apkārt bietēm un nedaudz mērcītes ir vēl pannā.
3
Uz šķīvja liek spinātu lapas, kvinoju un tad karamelizētās bietes, pārber ķirbju sēklas, ciedru riekstus un valriekstus. Sadrupina kazas sieru pāri bietēm, uzber avenes.