Kāpostu pīrāgs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mīklai
100 g piens
25 g sviests
25 g raugs
¼ tējkarotes sāls
½ tējkarotes cukurs
1 gab. olas WELL DONE
300 g kviešu milti
Pildījumam
200 g kāposti
½ tējkarotes sāls
30 g sīpoli
50 g sviests
2 olas WELL DONE

Kāpostu pīrāgs

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kāpostu pīrāgu pasniedz siltu, un tas lieliski sader ar skābo krējumu.
1
Katlā izkausē sviestu un ielej pienu, lai tas sasilst. Iedrupina mīklas bļodā raugu, uzlej siltu pienu. Maisa, līdz raugs izšķīdis.
2
Pievieno sāli, sakultas olas (daļu atstāj pārsmērēšanai) un lielāko daļu miltu. Samīca viendabīgu mīklu, sasedz un atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm.
3
Sasmalcina kāpostus un uzkaisa tiem sāli. Atstāj, lai 10 minūtes ievelkas.
4
Liek vārīties olas, tām jābūt cieti vārītām.
5
Izspiež no kāpostiem lieko šķidrumu. Nomizo sīpolus un smalki sakapā. Izkausē sviestu katliņā, un sautē tajā kāpostus un sīpolus. Sautē apmēram 15–20 minūtes, līdz tie ir mīksti. Sautējumu maisa ar karoti, lai kāposti nesacepas pārāk brūni.
6
Sautējumu atdzesē, un pēc tam pievieno sasmalcinātas olas.
7
Sakarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Sagatavo 25 cm lielu pannu.
8
Sadala mīklu divās daļās, un izrullē to maksimāli plānu. Liek pirmo uz cepamās pannas, liek virsū pildījumu. Apsmērē ar olu brīvo maliņu.
9
Izrullē otru daļu mīklas, klāj virsū pildījumam, piespiež maliņu vai saloka kā vēdekli. Lieko mīklu nogriež. No atlikušās mīklas var izspiest dekoru vai sagriezt strēmelītēs, veidojot pīni. Apsmērē pīrāgu ar olu, un liek cepties 15–20 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.