Kale salāti ar sēnēm un kvinoju

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Kale pesto mērcei
60 g kale lapas
50 g olīveļļa
50 g ūdens
25 g pistācijas
7 g ķiploki
10 g citronu sula
4 g sāls
15 g kļavu sīrups
2 g melnie pipari
Salātiem
400 g šampinjoni
70 g kvinoja
270 g kale lapas
70 g turku zirņi
10 g olīveļļa
20 g balzametiķis
10 g pistācijas
30 g citronu sula
5 g sāls
2 g melnie pipari
4 g paprikas pulveris
4 g kumīns

Kale salāti ar sēnēm un kvinoju

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
40 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Lapu kāpostu jeb kale nomazgā un nosusina dvielī.
2
Katru lapu saplēš mazākos gabaliņos, plēšot nost no cietā kātiņa, kas ir lapas vidū.
3
Virtuves kombainā vai blenderī liek visas kale pesto mērces sastāvdaļas un blendē, līdz viss sablendējies krēmīgā konsistencē.
4
Atlikušās kale saplēstās lapas liek bļodā, apslaka ar citronu sulu un ar rokām kārtīgi izmaisa, lai pazustu kale lapu sīvums.
5
Turku zirņus sietiņā noskalo zem tekoša ūdens, nosusina, izber uz cepamās pannas un apslaka ar olīveļļu, paprikas pulveri, kumīnu un sāli.
6
Zirņus izmaisa un liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un mazliet kraukšķīgi.
7
Kvinoju liek katliņā, pievieno apmēram 170 ml ūdens un liek vārīties.
8
Uzliek katliņam vāku un ļauj vārīties 15 minūtes, noņem no uguns un atstāj vēl 5 minūtes.
9
Uz pannas uzkarsē 10 g olīveļļas, liek cepties sēnes, pievieno sāli un piparus.
10
Ik pa laikam apmaisot, cep 8 minūtes, līdz sēnes kļuvušas zeltaini brūnas.
11
Noņem no uguns un pievieno balzametiķa mērci.
12
Bļodā liek kale lapas, vārīto kvinoju, ceptās sēnes un turku zirņus.
13
Pārlej pāri kale pesto mērci un dekorē ar pistāciju riekstiem.