Kabaču ripiņas alus mīklā ar frī kartupeļiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g kabači
200 ml gaišais alus
100 g milti
70 g kukurūzas ciete
8 g cepamais pulveris
2 g sāls mīklai
2 g kūpinātas paprikas pulveris
300 g eļļa fritēšanai
300 g saldēti frī kartupeļi
50 g eļļa cepšanai
2 g sāls kartupeļiem
1 ola
200 g olīveļļa
15 g citronu sula
3 g sāls majonēzei
1 g melnie pipari
3 g čili pulveris

Kabaču ripiņas alus mīklā ar frī kartupeļiem

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Majonēzes daudzums būs pietiekams, lai to izmantotu vēl citām receptēm un noglabātu ledusskapī.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Kabačus sagriež ripās.
3
Bļodā sajauc miltus, kukurūzas cieti, cepamo pulveri, sāli, kūpinātu papriku un alu.
4
Tajā iemaisa kabačus un ļauj pastāvēt, kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
5
Bļodā ar mikseri sakuļ olu, citronu sulu, sāli, piparus un čili pulveri.
6
Lēnā straumītē pievieno olīveļļu, līdz izveidojas tumīga majonēze.
7
To liek ledusskapī un lieto, kad nepieciešams, uzglabājot ne ilgāk kā 3–4 dienas.
8
Uz cepešpannas pamīšus kārto frī kartupeļus un pārslaka ar eļļu.
9
Cep 15–20 minūtes, līdz kartupeļi ir zeltaini.
10
Apmaisa ar šķipsniņu sāls.
11
Pannā ar augstām malām vai katlā uzkarsē fritēšanai eļļu līdz 140 ºC temperatūrai.
12
Pa vienam ar pirkstiem vai standziņām ņem kabaču ripiņas un liek karstajā eļļā virzienā prom no sevis.
13
Fritē aptuveni 2–3 minūtes, līdz kabači ir zeltaini, pa vidu apgriežot.
14
Ņem ārā no eļļas un liek uz papīra salvetes.
15
Pasniedz fritētos kabačus ar frī kartupelīšiem un paštaisīto majonēzi.