Jūras velšu zupa ar tomātiem
Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Sīpolus, ķiplokus, čili un puravus smalki sagriež.
2
Seleriju kātus, tomātus, kartupeļus un burkānus sagriež mazos gabalos.
3
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un puravus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4
Pievieno ķiplokus, čili, seleriju kātus un burkānus.
5
Apcep un pievieno timiānu un tomātu biezeni.
7
Pievieno tomātus, viegli apcep un aplej ar buljonu.
8
Pievieno kartupeļus, lauru lapas un anīsu.
9
Katlam uzliek vāku, samazina uguni un atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
10
Tikmēr uz pannas apcep mencu.
11
Pievieno zupai kopā ar mīdijām un apelsīna mizu.
12
Atstāj vēl vārīties uz 10 minūtēm ar vāku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz kopā ar maizi un smalki sagrieztiem pētersīļiem.