Jogurta kūka ar rabarberiem un avenēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g cepumi “Selga”
70 g sviests
170 g rabarberi
120 g cukurs
15 g želatīns
300 g bezpiedevu jogurts
150 g saldais krējums
125 g avenes

Jogurta kūka ar rabarberiem un avenēm

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Saldi skābena jogurta kūka. Rabarberi ar avenēm labi sader, bet avenes var aizstāt ar zemenēm. Želatīnu var aizstāt ar agaragaru. Kūku ieteicam pagatavot iepriekšējā vakarā vai agri no rīta, lai tā paspēj sastingt.
1
Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, un masu samaisa.
2
Cepumu masu liek 20 cm/dm formā, to piespiežot.
3
Gatavo pildījumu. Rabarberus nomizo un sagriež kubiņos. Liek katlā, pārber cukuru un karsē, kamēr liekais šķidrums ir novārījies. Paralēli nelielā ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu un izkausē to.
4
Kad rabarberi gandrīz izšķīduši, tos pārliek lielākā bļodā, pievieno izkausēto želatīnu. Rabarberu masai piejauc jogurtu. Samaisa un noliek malā, lai nedaudz pastāv.
5
Saputo saldo krējumu, ko iecilā rabarberu un jogurta masā.
6
Pusi masas liek formā, pievieno pusi aveņu un lej pāri atlikušo rabarberu masu.
7
Atdzesē ledusskapī. Dekorē ar atlikušajām avenēm.