Japāņu suflē pankūkas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

4 gab. olu baltumi
2 gab. olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes eļļa
4 ēdamkarotes piens
40 g cukurs
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote etiķa
30 g milti
200 g ogas
20 g pūdercukurs

Japāņu suflē pankūkas

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pankūkas var pasniegt ar svaigām ogām, pūdercukuru, šokolādes, karameļu, vaniļas mērcēm vai augļu ievārījumiem.
1
Bļodā sajauc pienu, eļļu, olu dzeltenumus un vaniļas ekstraktu un samaisa.
2
Iesijā miltus un cepamo pulveri un maisa, līdz masa kļūst viendabīga un vijīga.
3
Citā bļodā sajauc cukuru, olu baltumus un etiķi un ar rokas miksera palīdzību kuļ vismaz 5 minūtes, līdz masa kļuvusi diezgan stingra.
4
Olbaltuma masu lēnām iecilā olu dzeltenumu masā, līdz viss ir samaisījies.
5
Masu liek konditorejas maisā.
6
Uz lēnas uguns uzkarsē pannu ar pretpiedegšanas pārklājumu.
7
Pannu izslauka ar ieeļļotu papīra dvieli.
8
Pankūku masu iespiež pannā 3 palielās čupiņās.
9
Pannā ielej pāris karotes ūdens, bet tikai tik daudz, lai nepieskartos pašai pankūkas apakšai, bet sakrātos vienā pannas vietā un radītu tvaiku.
10
Uzreiz uzliek vāku un cep 5 minūtes, tad pankūkas apmet riņķī un cep vēl 5 minūtes.
11
Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz ūdens.
12
Pasniedz ar svaigām ogām un pūdercukuru.