Jāņu siers

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

3 l piens
1 kg pilnpiena biezpiens
3 olas WELL DONE
100 g + 20 g bļodiņu iesmērēšanai sviests
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote ķimenes

Jāņu siers

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šis ir pa spēkam ikvienam. Lai pagatavotu Jāņu sieru, būs nepieciešama marle. Galvenais ir visu sagatavot un tikai tad darīt. Produktus pirms tam ir jāpatur istabas temperatūrā. Ja, karsējot sieru, tas neatdala sūkalas, tad jāpiespiež citronu sula.
1
Samitrina marli un ieklāj caurdurī. Sagatavo divas bļodiņas un izsmērē tās ar sviestu.
2
Olas viegli sakuļ, pievieno tām sāli un ķimenes.
3
Katlā lej pienu un silda to līdz vārīšanās temperatūrai, bet neuzvāra. Pievieno biezpienu un maisa.
4
Visu karsē, līdz piens kļuvis zaļgans un biezpiens ir mazliet staipīgs.
5
Nokāš caur iepriekš sagatavoto caurduri un marli. Biezpienu kārtīgi izspaida un paviļā marlē, lai nav liekā mitruma.
6
Trauks, kurā karsēs sieru, jāizvēlas ērts, kurā ir viegli to maisīt. Lielākā pannā, vokpannā vai katliņā izkausē sviestu, liek biezpienu, tam pievieno olas un cītīgi maisa, lai olas nesavilktu kultenī. Karsē un maisa, līdz siers ir staipīgs un elastīgs. Liek bļodiņās un atdzesē.