Indiešu rīsu pudiņš Kheer

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g basmati rīsi
150 g kondensēts piens
55 g ūdens
500 g riekstu piens
40 g kapātas mandeles
½ tējkarotes kardamons
25 g pistācijas
5 g kaltētas rožu ziedlapiņas pasniegšanai

Indiešu rīsu pudiņš Kheer

Kopējais
laiks
33 min
Sagatavošanās
laiks
3 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lai recepti padarītu vegāniem draudzīgu, parasto kondensēto pienu var aizstāt ar kokosriekstu kondensēto pienu.
1
Katlā liek visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra vismaz 20 minūtes, ik pa minūtei apmaisot.
2
Pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni un maisot vāra vēl 10 minūtes.
3
Pudiņu var pasniegt gan aukstu, gan siltu.
4
Pasniedz ar pistācijām un rožu ziedlapiņām.