Iecienītie auzu pārslu keksiņi – veselīgas un garšīgas uzkodas
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
80g
auzu pārslas
230ml
piens WELL DONE
1 gab.
ola
55g, izkausēts
sviests WELL DONE
70g
brūnais cukurs
135g
milti
1 tējk.
cepamais pulveris
1/2 tējk.
sāls
1 tējk.
kanēlis WELL DONE
120g
avenes vai citas ogas WELL DONE
Iecienītie auzu pārslu keksiņi – veselīgas un garšīgas uzkodas
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.
2
Bļodā sajauc auzu pārslas ar pienu, ļauj atpūsties 10 min.
3
Tikmēr citā bļodā sakuļ olas, kausētu un atdzesētu sviestu un cukuru.
4
Atsevišķi sajauc arī sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
5
Kad pagājušas 10 minūtes, auzu pārslām pievieno sakultās olas, un kārtīgi sajauc. Tad pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas.
6
Pēdējās masā iemaisa saldētās avenes. Tās var aizstāt ar citām ogām, šokolādes skaidiņām vai riekstiem.
7
Pilda kēksu formiņās līdz ¾. Liek cepties 20 – 25 minūtes, līdz augšdaļa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru un piparmētru.