Iecienītie auzu pārslu kēksiņi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

80g auzu pārslas
230ml piens WELL DONE
1 gab. ola
55g, izkausēts sviests WELL DONE
70g brūnais cukurs
135g milti
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
1 tējk. kanēlis WELL DONE
120g avenes vai citas ogas WELL DONE

Iecienītie auzu pārslu kēksiņi

Kopējais
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.
2
Bļodā sajauc auzu pārslas ar pienu, ļauj atpūsties 10 min.
3
Tikmēr citā bļodā sakuļ olas, kausētu un atdzesētu sviestu un cukuru.
4
Atsevišķi sajauc arī sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
5
Kad pagājušas 10 minūtes, auzu pārslām pievieno sakultās olas, un kārtīgi sajauc. Tad pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas.
6
Pēdējās masā iemaisa saldētās avenes. Tās var aizstāt ar citām ogām, šokolādes skaidiņām vai riekstiem.
7
Pilda kēksu formiņās līdz ¾. Liek cepties 20 – 25 minūtes, līdz augšdaļa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru un piparmētru.