Grūbenis ir lieliska pārgājienu maltīte. Izvāriet grūbas jau mājās, pievienojiet sieru un kokosriekstu pienu, bet dārzeņus var pagatavot uz uguns. Ēdiens vienmēr garšo labāk svaigā dabā. Ja nepievienosiet sieru, tad šis ēdiens būs draudzīgs vegāniem.
1
Grūbas pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
3
Nomizo un sagriež dārzeņus lielākos gabaliņos. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
4
Pārber ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu. Ja vēlas un garšo ķiploki, dārzeņiem var pievienot sasmalcinātus ķiplokus. Visu samaisa, un dārzeņus izklāj uz pannas, lai tie nav cits citam pāri. Cep 15–25 minūtes, kamēr apbrūnējuši.
5
Izvārītās grūbas liek katliņā, pievieno kokosriekstu pienu un rīvēto sieru. Maisot karsē, lai siers uzkūst. Pievieno pusi dārzeņu. Visu apmaisa.
6
Liek uz šķīvja, dekorē ar atlikušajiem dārzeņiem un, ja vēlas, ar kinzu.