Grilēts lasis ar mazsālītiem gurķiem
Kopējais
laiks
24 h 15 min
Pagatavošana
1
Katlā liek ūdeni, cukuru, sāli un ķimenes. Uzvāra.
2
Nomazgā gurķus, nogriež abus galus. Atsevišķā bļodā liek gurķus, ķiplokus, pētersīļus un dilles. Pārlej ar marinādi, un atstāj zem sloga uz diennakti.
3
Traukā liek laša filejas. Kārtīgi samaisa cukuru ar sāli, ko vienmērīgi pārber pāri lasim. Pierīvē citrona mizu. Pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam noskalo cukuru, sāli un nosusina uz papīra dvieļa.
4
Laša fileju grilē no abām pusēm, pasniedz ar mazsālītiem gurķiem.