Grilēti cāļa šķiņķīši ar dārzeņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g cāļa šķiņķīši ar kaulu
2 ķiploku daiviņas
3 g čili
3 g sāls
3 g pipari
3 ēdamkarotes olīveļļa
4 g timiāns
75 g sēnes
200 g cukīni
150 g baklažāni
50 g mini paprikas
100 g burkāni
1-2 ķiploku daiviņas
4 g timiāns

Grilēti cāļa šķiņķīši ar dārzeņiem

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Cāļa šķiņķīšus iemarinē iepriekšējā vakarā. Gaļa un dārzeņi ir piemēroti cepšanai uz grila, un tie papildinās jūsu svētku galdu.
1
Iemarinē gaļu iepriekšējā vakarā vai no rīta.
2
Liek bļodā šķiņķīšus, tiem pieliek ķiplokus, čili, sāli, piparus, olīveļļu un timiāna lapiņas. Pārsedz ar pārtikas plēvi vai uzliek vāku un liek ledusskapī.
3
Sagriež dārzeņus lielākos gabaliņos, visu liek bļodā, pievieno sāli, piparus un timiānu, piespiež ķiploka daiviņas, viegli samaisa.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
5
Pirmos cep cāļa šķiņķīšus. Pēc 30 minūtēm blakus uz pannas pievieno dārzeņus, ko apslaka ar olīveļļu. Paaugstina krāsns temperatūru līdz 230 ºC, un cep vēl apmēram 15–20 minūtes.