Grilēti cāļa šķiņķīši ar dārzeņiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
cāļa šķiņķīši ar kaulu
2
ķiploku daiviņas
3 g
čili
3 g
sāls
3 g
pipari
3 ēdamkarotes
olīveļļa
4 g
timiāns
75 g
sēnes
200 g
cukīni
150 g
baklažāni
50 g
mini paprikas
100 g
burkāni
1-2
ķiploku daiviņas
4 g
timiāns
Grilēti cāļa šķiņķīši ar dārzeņiem
Kopējais
laiks
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Cāļa šķiņķīšus iemarinē iepriekšējā vakarā. Gaļa un dārzeņi ir piemēroti cepšanai uz grila, un tie papildinās jūsu svētku galdu.
1
Iemarinē gaļu iepriekšējā vakarā vai no rīta.
2
Liek bļodā šķiņķīšus, tiem pieliek ķiplokus, čili, sāli, piparus, olīveļļu un timiāna lapiņas. Pārsedz ar pārtikas plēvi vai uzliek vāku un liek ledusskapī.
3
Sagriež dārzeņus lielākos gabaliņos, visu liek bļodā, pievieno sāli, piparus un timiānu, piespiež ķiploka daiviņas, viegli samaisa.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
5
Pirmos cep cāļa šķiņķīšus. Pēc 30 minūtēm blakus uz pannas pievieno dārzeņus, ko apslaka ar olīveļļu. Paaugstina krāsns temperatūru līdz 230 ºC, un cep vēl apmēram 15–20 minūtes.